דף הבית » תוספי תזונה נפוצים לטיפול באלצהיימר

תוספי תזונה נפוצים לטיפול באלצהיימר

תוספי תזונהבעוד הרפואה הקונבנציונלית מציעה פתרונות שונים המאפשרים לעקב את התפתחות מחלת האלצהיימר, אין כיום תרופה גנרית המסוגלת לרפא את המחלה.

כחלק ממערך הטיפול באלצהיימר, מחקרים מראים, כי לתוספי תזונה ישנו מרכיב חשוב בעיכוב של המחלה, ועל ידי שימוש בתוספי תזונה מתאימים, ניתן לשפר את איכות החיים בקרב החולים. אילו תוספי תזונה מומלצים, וכיצד ביכולתם לסייע?

נוגדני חימצון

מחלות הדמנציה, כגון אלצהיימר, מושפעות באופן ישיר מהרדיקלים החופשיים, אשר יוצרים נזק במוח וגורמים להפרעות בתפקודו. נוגדי החימצון מספקים הגנה טובה מאוד למוח. מחקרים מצביעים על העובדה לפיה אנשים שמקפידים לקחת נוגדי חימצון כחלק מהתזונה היומיומית, הם בעלי סיכון קטן יותר לחלות באלצהיימר.

בעוד נוגדני חימצון מגיעים באופן טבעי מירקות, פירות ודגנים מלאים, הרי שניתן לצרוך אותם בכמויות טובות ומדודות באמצעות תוספי ויטמין C  וויטמין E.

ויטמין B – מחקרים מראים כי מחסור וויטמין B, מסוג B12  וכן B6 עשויים לגרום להתדרדרות של מחלת האלצהיימר בקצב מהיר יותר. ויטמינים אלו מונעים את קצב ההתכווצות של המוח על ידי הורדה של חומצות האמינו הרעילות בדם, ואף מאפשרים להביא את תפקוד המוח לרמה רגילה של אנשים קשישים שאינם חולים במחלות דמנציה.

ויטמין D – בקרב חולי אלצהיימר, מתגלים לעתים קרובות חוסרים גבוהים של ויטמין מסוג D. חוסר בוויטמין D  עלול להאיץ את התפתחות המחלה, ולכן, יש צורך להשלים את החוסרים באמצעות תוסף תזונתי.

ויטמין E – בעל יכולת לעכב את התדרדרות הפעילות הקוגניטיבית של המוח. ויטמין E  ניתן למצוא באגוזים ובזרעי פשתן, כאשר עדיף לצרוך אותם בצורתם הטרייה. במידה ולא מתאפשר, ניתן להיעזר בתוספי תזונה מלאכותיים.

אומגה 3 – במיוחד במותג איכותי, מונע את הנזק הנגרם לתאים כתוצאה ממחלת האלצהיימר. אומגה 3 מאפשר להאט את קצב התקדמות המחלה. מומלץ לצרוך אומגה 3 בצורה מזוקקת מכדורים, ולא באופן ישיר מדגים אשר מכילים כמויות גבוהות של כספית.

הופרזין A – תוסף תזונתי המגיע מהודו. לתוסף יש יכולת להתמודד עם אצטילכולין, החומר שנמצא בחוסר רב אצל חולי אלצהיימר ותפקידו לסייע בפעילות הקוגניטיבית של תאי המוח. הופרזין A  מסוגל לעכב את האנזים שמפרק את החומר, ובכך לשמור על רמה טובה יותר.

כורכומין – החומר הפעיל הנמצא בתבלין הכורכום, והוא בעל סגולות מיוחדות לבריאות המוח. הכורכומין מסייע בהפחתת דלקות במוח, וכן ביכולות שלו לעכב הצטברות של חלבונים הרסניים במוח.

שמן קוקוס

פעילות מוח תקינה זקוקה לגלוקוז באופן רציף, בקרב חולי אלצהיימר קיימת ירידה דרסטית בכמויות הגלוקוז. מחקרים מראים כי השימוש בשמן קוקוס מסייע בייצור של גלוקוז לצורך פעילות מוח תקינה.

קו-אנזים Q10 – תוסף מזון הומאופתי המסייע בהתמודדות עם מחלות שונות, ביניהן, אלצהיימר. בעוד הוויטמין Q10 מצוי באופן טבעי במאכלים שונים, הרי שנטילה של קו-אנזים פעם ביום משפרת את השפעת התרופות. בנוסף, הוא מאפשר התמודדות טובה יותר עם מחלות, על ידי חיזוק הגוף והמערכות הפועלות בו.

גינקו – צמח הגינקו נמצא יעיל ביותר בהתמודדות עם מחלת האלצהיימר – כך קובעים חוקרים שבצעו מחקרים מעמיקים על הצמח. לגינקו יש יכולת מוכחת בשיפור הפעילות הקוגניטיבית של המוח והוא מסייע בעיכוב של התפתחות מחלת האלצהיימר.

השימוש בתוספי תזונה וצמחי מרפא בקרב חולי אלצהיימר עשוי להועיל בהתמודדות עם המחלה ובעיכוב של התפתחותה. חשוב להתאים את צמחי המרפא באופן אישי לכל מטופל ומטופל, ובהתאם למרכיבי התרופות אותם הוא נוטל.

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

לאיזה יחס וטיפול זוכים תשושי נפש וחולי אלצהיימר במרכזי דיור מוגן?

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715460

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר