דף הבית » הערכה גריאטרית

הערכה גריאטרית

הערכה גריאטריתהערכה גריאטרית מסייעת לתהליך האבחון וקובעת את רמת התפקוד הקוגניטיבי, בעיקר בקרב קשישים המפגינים תסמיני התדרדרות ברמה התפקודית.

מתי נדרש לבצע הערכה גריאטרית? כיצד היא מתבצעת ומדוע היא חשובה? לפניכם כל המידע.

מהי הערכה גריאטרית?

גריאטריה היא תחום רפואי המתמקד באוכלוסיית הקשישים. פסיכוגריאטר הוא איש מקצוע מומחה במחלות אופייניות לקשישים, ביניהם דמנציה ואלצהיימר. האבחון מאפשר לבדוק את רמת התפקוד, וגם הפיזית, של האדם, על מנת לנסות ולמצוא פתרונות שיאפשרו התמודדות עם המחלה ויתרמו לשיפור אורח החיים.

הערכה גריאטרית כוללת בתוכה מספר היבטי אבחון: סיעודיים, לצורך קבלת גמלת סיעוד, נפשיים, פיזיים וכן קוגניטיביים – אשר יחדיו מאפשרים לקבל תמונה שלמה באשר למצב הרפואי של הקשיש.

מתי יש צורך לבצע הערכה גריאטרית?

כאשר חלה התדרדרות ברמת התפקוד היומיומית, ומתעורר קושי בביצוע פעולות פיזיות פשוטות, כמו גם קושי בזיכרון, יש צורך לבצע הערכה אצל רופא גריאטר, שאוסף את כל המידע, כמו גם לשלוח אל אבחונים נוספים, על מנת לאתר את מקור הבעיה.

יש להדגיש, כי פעמים רבות, מדובר בתופעות שכיחות מאוד בקרב קשישים, ולכן, כאשר מדובר בתופעות קלות ניתן בהחלט להסתפק בביקור אצל רופא המשפחה. אך כאשר ישנו קושי מהותי והדרדרות מתמדת, ייתכן ומדובר במחלה הדורשת טיפול תרופתי או השגחה צמודה, כמו אלצהיימר, ולשם כך, יש צורך במעקב אצל גריאטר.

תסמינים אליהם מומלץ לשים לב:

  • קושי בהתנהלות יומיומית פשוטה
  • אובדן של מילים
  • בעיות זיכרון
  • בלבול
  • קשיי שינה.

כיצד מתבצעת הערכה גריאטרית כללית?

הערכה גריאטרית בוחנת לעומק את המצב הבריאותי והתפקודי של הקשיש, והיא כוללת בתוכה מספר נושאים אשר נבדקים על ידי גורמים מוסמכים שונים, על מנת לבנות אבחון מדויק ככל שניתן באשר למצב.

הערכה רפואית – בדיקה רפואית פיזית, הכוללת בדיקת דם ובדיקת שתן.

הערכה סיעודית – בדיקה אשר אומדת את מצב התפקוד היום יומי של הקשיש, כמו ביצוע פעולות פשוטות בבית: בישול, רחצה, התלבשות.

הערכה נפשית – בדיקה של מצב הרוח ותחושות כמו דיכאון, זעם, חרדה.

הערכה קוגניטיבית – ביצוע מבחנים על מנת לבדוק את הזיכרון.

חלק מן הבדיקות אף כוללות בתוכן ביקורי בית, על מנת לבדוק את איכות החיים ואופי החיים של הקשיש. הבית עצמו, בהחלט יכול לשקף במידת מה את מצבו התפקודי של המטופל, ולכן, חלק מהבדיקות עשויות לכלול גם התערבות של עובדת סוציאלית.

בסיום הבדיקה של כלל הפרמטרים הללו, יכול הרופא הגריאטר לאבחן בדיוק את מצבו הבריאותי והתפקודי של הקשיש, ולהתאים את האופי הטיפולי הנדרש, בין אם מדובר בסיוע סיעודי ובין אם מדובר בסיוע רפואי ותרופתי.

מדוע חשוב לבצע הערכה גריאטרית כללית?

הערכה גריאטרית כללית היא הכלי הרפואי היעיל ביותר לבדוק את מצבו התפקודי והקוגניטיבי של הקשיש. כאשר עולות בעיות תפקודית וקוגניטיביות הסכנה לאיכות חייו ובריאותו של הקשיש עולה.

מאחר וניתן להתאים תכנית טיפולים הכוללת טיפול ביתי או במקום מגורים חלופי ותמיכה רפואית או תרופתית, ניתן לשפר את איכות החיים, למנוע מצבים המסכנים את החיים ואף לעצור, או לפחות להאט מחלות קוגניטיביות שונות, כמו דמנציה או אלצהיימר.

הערכה גריאטרית כללית היא אחד הכלים החשובים בטיפול בקרב קשישים, בעיקר אלו הסובלים מקושי קוגניטיבי, ירידה בזיכרון וקשיים בהתנהלות יום יומית פשוטה. אבחון מדויק ומעמיק מאפשר להתאים את תכנית הטיפולים והתמיכה הטובה ביותר בקשיש, וגם במשפחתו, ובכך לשפר את איכות החיים ולמנוע התדרדרות של מחלות שונות.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715460

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר