דף הבית » מחקרים וניסויים על אלצהיימר ודמנציה

מחקרים וניסויים על אלצהיימר ודמנציה

מחקרים על אלצהיימר ודמנציהניסויים קליניים הם מחקרים שנערכו באנשים כדי לקבוע אם טיפולים חדשים הם בטוחים ויעילים. ללא מחקר קליני וסיוע של מתנדבים אנושיים, לא ניתן להרכיב טיפולים טובים יותר למניעת וריפוי מחלת אלצהיימר.

ניסויים קליניים נקראים לעתים מחקרים קליניים, אך קיימים הבדלים מתוחכמים ביניהם. ניסויים קליניים בודקים התערבויות או תרופות חדשות על מנת למנוע, לזהות או לטפל במחלות.

מחקר קליני הוא כל סוג של מחקר קליני בו מעורבים אנשים, ללא קשר לבדיקת התערבות פרטנית. מחקרים קליניים יכולים אף לבחון היבטי טיפול אחרים, כגון שיפור איכות החיים.

מטרת המחקרים

המחקרים הקליניים הידועים ביותר בוחנים טיפולים חדשים. לפני שתרופה או טיפול חדש מאושר על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA), עליו לעבור שלושה שלבי ניסויים קליניים. במחקרי אלצהיימר, מטרת הניסוי הקליני היא להשוות טיפול חדש עם הטיפול הקיים הידוע ביותר למחלה.

כשלא קיים טיפול מוכח לשימוש בהשוואה, החוקרים עשויים להשוות את התרופה החדשה עם תרופת דמה, שהיא גלולת סוכר או חומר אחר שאינו פעיל וחסר ערך טיפולי, כשהמטרה היא שייראה כמו התרופה החדשה בפיתוח.

ניסויי טיפולים לאלצהיימר

קיימים שני סוגי ניסויים לטיפול באלצהיימר:

טיפולים שמטרם להפחית את התסמיניםבמהלך סוג זה של ניסויים, תרופות חדשות מיוצרות בגרסאות של תרופות קיימות, שמטרתן בדיקת הפחתת תסמיני המחלה. מחקרים של תרופות קיימות בודקים האם שינוי המינון, נטילת התרופה בלוח זמנים שונה, פחות או יותר, או שילוב תרופות אחרות, עשוי להפחית את התסמינים או לעכבם.

טיפולים שמטרתם להאט או לעצור את המחלה – במהלך סוג זה של ניסויים, נבדקות תרופות חדשות שמטרתן להאט או לעצור אלצהיימר. חלק מתרופות הניסוי הנבדקות בניסויי טיפולים, מייצגות שיטות חדשות לחלוטין לטיפול במחלה.

מחקרי אבחון

מחקרים קליניים רבים מתמקדים במציאת שיטות טובות יותר לאבחון מדויק של מחלת האלצהיימר, במיוחד בשלבים הראשונים. מחקרים אלו עשויים להוביל לשיטה מהימנה וקלה להחלה, המאפשרת רופאים לאבחן אנשים בסיכון למחלה, עוד טרם הופעת התסמינים, ולהתחיל בטיפול בזמן על מנת למנוע התפתחות דמנציה.

מחקרי אבחון חיוניים לקידום מחקר אלצהיימר היות והם מזהים באילו אנשים ניתן לטפל ולספק לרופאים שיטה חדשה לבדוק האם הטיפול עובד.

סוגי מחקר אחרים

החוקרים פועלים ככל הניתן לחשיפת היבטים רבים של מחלת אלצהיימר וסוגים אחרים של דמנציה:

ניסויי מניעה – שבהם חוקרים מחפשים שיטות לעצירת התפתחות מחלת האלצהיימר, בקרב קבוצות אנשים שזוהו כבעלי סיכון גבוה. מחקרים אלו בודקים האם תרופות מסוימות, ויטמינים או שינויים באורח החיים, למשל אכילה בריאה או פעילות גופנית, עשויים למנוע אלצהיימר.

מחקרי איכות חיים – שבהם החוקרים מנסים להבין טוב יותר את הצרכים של אנשים עם אלצהיימר, המטפלים בהם ובני משפחתם. מטרת מחקרים אלו היא להבין אילו סוגי תמיכה, חינוך או הכשרה פותרים חלק מהאתגרים של המחלה.

מחקרים מקוונים – חוקרים את אותן שאלות כמו מחקרים אחרים, אך עשויים להסתיים באופן מקוון.

ההתקדמות במחקרים

בעוד שטיפולים תרופתיים נוכחיים מטפלים רק בתסמיני מחלת אלצהיימר, החוקרים מקווים שבעתיד הקרוב יהיו טיפולים שיכולים לעצור או להאט אלצהיימר. ככל שהמדענים יודעים על שינויים מוחיים הקשורים לאלצהיימר, כך גובר הסיכוי למצוא טיפול שמונע או מבטל את השינויים. התפתחויות חדשות במחקר כוללות:

שיטות הדמיה – המאפשרות לחוקרים לבחון שינויים מוחיים העשויים להצביע על אלצהיימר.

סמנים בדם ובנוזל שדרתי – הזורם במוח ובעמוד השדרה, העשויים להצביע על שינויים מוחיים הקשורים לאלצהיימר.

התקדמות במחקר הגנטיקה – כדי לסייע בזיהוי אנשים בסיכון מוגבר לפתח אלצהיימר.

לקריאה באותו הנושא: מחקר – שינה קצרה משפרת את הזיכרון

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715460

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר