דף הבית » טיפול רפואי באלצהיימר

טיפול רפואי באלצהיימר

לא קיימת כיום תרופה למחלת אלצהיימר. ברגע שהחולה מתחיל להפגין סימני אובדן זיכרון ובעיות למידה, שיפוט, תקשורת וקשיי תפקוד בחיי היומיום, לא קיימים שום טיפולים שיכולים לעצור או להפוך את התסמינים.

אך קיימות תרופות שיכולות להקל על חלק מהתסמינים בקרב חלק מהחולים. הן עשויות להאט את החמרת המחלה, ולסייע לתפקוד מוחי טוב יותר לטווח הארוך יותר. חשוב להתייעץ עם הרופא לגבי אפשרות הטיפול הטובה ביותר.

איך לבחור טיפול? הרופא יסייע לבחירת הטיפול הטוב ביותר המבוסס על מספר היבטים, לרבות הגיל, הבריאות הכללית וההיסטוריה הרפואית; חומרת המחלה; האופן הטוב ביותר בו התרופה או הטיפול יעבדו לשיפור התסמינים ואורח החיים; והעדפות המטופל, בני משפחתו או המטפלים בו.

אילו תרופות מסייעות?

חלק מהתרופות מרסנות את התפרקות החומר הכימי במוח הנקרא אצטילכולין, האחראי על זיכרון ולמידה. הן עשויות להאט את התקדמות והחמרת התסמינים בקרב מחצית מהחולים.

ההשפעה נמשכת לזמן מוגבל, בין חצי שנה לשנה בממוצע. תופעות הלוואי השכיחות מתונות וכוללות שלשולים, הקאות, בחילות, עייפות, נדודי שינה, חוסר תיאבון וירידה במשקל.

אביקסה

מתייחסת לשלבים בינוניים עד חמורים של מחלת אלצהיימר. היא פועלת באמצעות שינוי כמות החומר הכימי במוח הנקרא גלוטמט, האחראי על למידה וזיכרון. תאי המוח בקרב חולי אלצהיימר פולטים עודף גלוטמט.

התרופה שומרת על כמות הכימיקלים, ועשויה לשפר את מידת הצלחת תפקוד המוח, הקלת תסמינים קוגניטיביים, ויכולת החולים לבצע משימות יומיומיות. התרופה עובדת אפילו טוב יותר כשלוקחים אותה עם אקסלון, אריצפט או ראזאדין. תופעות הלוואי כוללות עייפות, סחרחורת, בלבול, עצירות וכאבי ראש.

אריצפט – הטיפול היחיד המאושר על ידי ה-FDA לכל שלבי מחלת אלצהיימר. ניתן לקחת אותה כטבלייה לבליעה או בצורה נמסה בפה.

ראזאדין – תרופה המתאימה לשלבים קלים עד בינוניים של אלצהיימר. ניתן לקחת אותה כקפסולה שפועלת מיד, או בצורות נוזליות הפולטות את התרופה באיטיות.

אקסלון – מיועדת לחולי אלצהיימר בשלבים קלים עד בינוניים. היא ניתנת לשימוש כטלאי עור המכיל את התרופה, או שניתן לקחת אותה בכמוסות במצב נוזלי.

נאמזאריק – תרופה זו היא שילוב של נאמדה ואריצפט. היא מומלצת לחולי אלצהיימר בשלבים בינוניים עד חמורים, שכבר לקחו את שתי התרופות בנפרד.

רופאים יכולים גם להמליץ על תרופות לבעיות בריאותיות אחרות המתרחשות עם המחלה, כולל דיכאון, נדודי שינה, ובעיות התנהגות כגון חרדה ותוקפנות.

מדענים מחפשים טיפולים חדשים לאלצהיימר

הם מבצעים מחקרים חדשים וניסויים קליניים. מחקרים אלו בודקים תרופות חדשות כדי לקבוע אם הן יכולות להאט את החמרת המחלה או לשפר בעיות זיכרון או תסמינים אחרים. הם מחפשים אף שיטות אחרות מעבר לתרופות לטיפול במחלה, כגון חיסון נגד אלצהיימר.

עולם המדע ממשיך לחקור ולחפש שיטות לאבחון מוקדם של אלצהיימר, לפני הופעת התסמינים, מה שיכול לסייע לאנשים להתחיל טיפול מוקדם.

 

אולי יעניין אותך גם:

בקרוב תאושר תרופה חדשה נגד אלצהיימר – אדוקנומאב

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715460

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר